Túrós bukta házilag

Túrós bukta házilag

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 1 ek. búzadara
  • 2 marék mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait kenyérsütőgépbe rakjuk és 1,5 órás keverő-kelesztő programmal dagasztjuk.

Közben elkészítjük a túrós tölteléket.

Lisztezett felleten kinyújtjuk és 12 részre szeleteljük és mindegyikre 2 kanálnyi tölteléket téve feltekerjük és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, egymás mellé.

A bukták tetejét olajos tejjel öntjük le és fél órát kelesztjük 50 fokos sütőben, végül 170 fokon sütjük 40-45 percen át.

Bármilyen töltelékkel készíthető.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk