Túrós batyu

Túrós batyu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sima liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 kanál porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • kevés só
  • 2 tojássárgája

a töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál dara
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból rugalmas laza tésztát gyúrunk. Olajjal megkenve, kelesztőtálban a duplájára kelesztjük.

Közben a hozzávalók egymáshoz adásával, elkeverésével elkészítjük a tölteléket.

A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és felkockázzuk. (3x4 = 12 kocka).

Egy-egy evőkanál tölteléket teszünk minden tésztára, a négy sarkát összefogjuk, és kicsit megcsavarjuk. A tetejüket ismét kicsit megkenjük olajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, ismét kelesztjük.

180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk