Túrós-barackos pite

Túrós-barackos pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 közepes tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • fél csomag sütőpor (6-8 g)

a túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • + gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)
  • (a tepsi 20x25 cm-es)

Elkészítés:

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot megmossuk, lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük.

Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.

170 fokra előmelegített légkeveréses üzemmódban kb. 25-30 percig sütjük.

Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórjuk.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk