Túrós-barackos lepény

Túrós-barackos lepény

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só

A krémhez:

  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 4 db tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 1 üveg barackbefőtt
  • margarin a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 3 tojássárgájával kikeverem. Belerakom a túrót, a búzadarát és a citromhéjat, majd berakom a hűtőbe. A tepsit kikenem. A sütőt 180 fokra bekapcsolom.

A barackkokat felszeletetem.

A tésztához valókból tésztát gyúrok, kinyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre.

Addig a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszát. Visszarakom a sütőbe, 170 fokra. Így sütöm kb. 50 percig.

Neked ajánljuk