Túró rudi panna cotta

Túró rudi panna cotta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés olaj

Elkészítés:

Elkészítés: A tejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, ne főzzük fel!!!) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és a citrom reszelt héját, és jól összeforgatjuk.

Egy tálat vagy formát kibéleleünk fóliával, majd a masszát beletöltjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap egy tányérra borítjuk.

A csokoládét kevés olajjal gől fölött felolvasztjuk, és a panna cotta tetejére öntjük. Amikor a csoki rádermedt, szeleteljük és tálaljuk.

Neked ajánljuk