Törpetyúk céklás lapcsánkával

Törpetyúk céklás lapcsánkával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 törpe tyúk (vagy 1 tyúk)
  • gyros fűszer
  • 50 dkg cékla
  • 35 dkg burgonya
  • 5-10 dkg liszt (vagy kukoricaliszt)
  • 2 tojás
  • bors
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • rozmaring
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tyúkot feldaraboljuk, befűszerezzük (a legjobb a gyros fűszer, de ha nincs otthon, bármilyen baromfi fűszerrel tökéletes lesz), felhevített olajon előbb átpirítjuk, majd kb. 20-40 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymákat és barnára pirítjuk. A végén rozmaring ágakat dobunk rá és lefedve melegen tartjuk.

A lapcsánkához a céklát lereszeljük, pici balzsamecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd a burgonyát is lereszeljük és hozzáadjuk. Végül a liszttel és a tojással összekeverjük.

Lapos lepénykéket készítünk belőle, és kicsi olajon mindkét oldalukat megsütjük.

Neked ajánljuk