Tormás-almás húsgombócleves

Tormás-almás húsgombócleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 1 db tojás

Hozzávalók a leveshez:

  • 2 db alma
  • 1 db paszternák
  • 2 db sárgarépa
  • fél db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál csemege reszelt torma
  • őrölt fehérbors
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-1,5 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, majd nagyon apróra vágjuk fel. Ezután a darált húshoz adjuk a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a húsmasszából, majd félretesszük.

A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Az almát a héjával együtt kisebb kockákra vágjuk fel. Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és még pár percig tovább pároljuk. Ezután megszórjuk a kukoricaliszttel, pár pillanatig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a tormát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a zöldségeket félpuhára főzzük.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, a levesbe tesszük az előzőleg elkészített húsgombócokat, és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, hozzáadjuk a feldarabolt almát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és még 2-3 percig tovább főzzük a levest, arra figyelve, nehogy az alma szétfőjön, majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a sűrű levest tányérba merjük, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk