Tonhalas-tojásos szendvicskrém

Tonhalas-tojásos szendvicskrém

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db tonhalkonzerv sós lében
  • 4 db főtt tojás
  • 4 evőkanál majonéz
  • 5-6 evőkanál tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tonhalat levével együtt egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután egy tálba tesszük, rányomjuk a citromlevet, majd villával kicsit összetörjük.

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy lehűljön. Ezután a héját eltávolítjuk, a tojást apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tonhalhoz. A petrezselyemzöldet szintén apróra vágjuk, majd a tonhalas-tojáshoz adjuk.

A tejfölt a majonézzel simára keverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálban lévő halas-tojáshoz adjuk, majd óvatosan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor után ízesítsünk. Végül legalább egy fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt a szendvicskrémet a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk