Töltött tök darált hússal

Töltött tök darált hússal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 tök
  • ecet
  • 50 dkg darált sertéshús
  • bors
  • fűszerkeverék
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tököt hosszában kettévágom, a belsejét kikaparom, ecetes vízzel átmosom, szárazra törlöm, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórom.

A darált húst ízlés szerint átfűszerezem, tejföllel jól összedolgozom. Az így elkészült masszát megfelezem, és a két fél tökbe töltöm.

A tetejét leöntöm a tojásos, kevés zsemlemorzsás tejföllel. Alufóliába tekerem, végül addig sütöm, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütöm.

A töltött tököt burgonyapürével tálalom.

Neked ajánljuk