Töltött paprika házi paradicsomszósszal

Töltött paprika házi paradicsomszósszal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

7 nagyobb darabhoz:

  • 7 darab nagyobb méretű paprika
  • 50 dkg darált sovány sertéscomb
  • 100 g jázmin rizs
  • 4-5 szelet húsos, füstölt szalonna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalája só
  • őrölt, fekete bors
  • 1 mokkáskanál édes nemes, őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál szárított metélőhagyma
  • 1 mokkáskanál szárított petrezselyem

a paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 3 dl víz
  • himalája só
  • őrölt, fekete bors
  • 2 teáskanál Szafi fitt útifű maghéj
  • 1 mokkáskanál Szafi fitt fokhagyma granulátum
  • 1 mokkáskanál Szafi fitt vöröshagyma granulátum

Elkészítés:

A darált sertéscombot befűszerezzük és az előre megtisztított hagymákat belereszeljük. A rizst félig megfőzzük, majd azt is hozzákeverjük.

Amíg előkészítjük a paprikákat és a szószt, a töltelékhez a húst megízesítik a fűszerek.

A paradicsomszószhoz a paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a vizet és turmixgépben összeturmixoljuk.

A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk és beletöltjük a darált húsos tölteléket. Figyeljünk arra, hogy a végébe is jusson. (Nekem kimaradt egy kis töltelék, abból húsgombócot készítettem és azt is megfőztem a paprikákkal.)

Az edény aljára, amiben főzzük a paprikákat, elhelyezzük a füstölt, húsos szalonnát, majd rátesszük a paprikákat és ráöntjük a paradicsomszószt. Nagyjából 40-50 percig, fedő alatt főzzük.

Amikor elkészültek a paprikák, kivesszük a paradicsomszószból, a fokhagyma és a vöröshagyma granulátumot továbbá az útifű maghéjat hozzáadjuk és az így elkészült szósszal tálaljuk.

A receptet Boda Piroska küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk