Töltött karaj kolbásszal és szalonnával

Töltött karaj kolbásszal és szalonnával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • sertéskaraj
  • kolbász
  • szalonna
  • vöröshagyma
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

valamint:

  • burgonya
  • zsír
  • kakukkfű
  • szalonna

Elkészítés:

Az egész sertéskarajt a szokásosnál kicsit vastagabb szeletekre vágjuk, és a szeletek egyik oldalát éles késsel bevágjuk (zsebet készítünk).

Egy tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a meghámozott, kisebb darabokra vágott burgonyát, megsózzuk, kevés kakukkfűvel hintjük meg, majd megszórjuk kockázott szalonnával és forró sütőbe tesszük először úgy, hogy alufóliát rakunk a tepsi tetejére, majd, amikor már majdnem puha, levesszük róla, és így sütjük készre.

Közben a húst kívül-belül megsózzuk, borsozzuk megtöltjük a szalonnával és kolbásszal, apróra vágott hagymával, a zsebes részt hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, és a szokásos módon bepanírozzuk – lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

A receptet Kiss Sándor küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk