Töltött káposzta szabolcsi módra

Töltött káposzta szabolcsi módra

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej édeskáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 1 l paradicsomlé
  • rizs
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

Vizet forralok nagyobb fazékban. A káposztát felvágom a torzsa mentén, rézsútosan, majd belerakom a forró vízbe. A vágás mentén a levelek leválnak, így ezeket ki lehet már venni a vízből. Kis olajon megpirítom a rizst, utána 2 ek. ételízesítővel ízesítem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Főzöm nagyjából 10 percig, hogy a vizet beszívja.

Két felaprózott hagymát olajon dinsztelek, tűzről levéve, meghintem sok pirospaprikával. A darálthúst és a főtt rizst összekeverem, sózom, borsozom, pirospaprikával szórom.Leöntöm paradicsomlével, de csak annyival, amennyit képes felvenni. A felesleges káposztaleveleket felaprítva, még a töltelékbe szórhatom, úgy 2-3 maréknyit.

A leveleket elkezdem megtölteni. A vastag részeit kivágom a leveleknek. A torzsát és a leveleket a fazék aljára pakolom, és rárétegzem a már megtöltött káposztákat.

Felöntöm vízzel a fazék feléig, majd paradicsompürével a tetejéig és főzöm 1,5-2 órát lefedve, közben kóstolgatva ellenőrzöm.

Hasonló receptek