Töltött gomba májjal

Töltött gomba májjal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 gomba
  • 15 dkg szárnyasmáj
  • 1 hagyma
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • bors
  • majoranna
  • 1 tojás
  • 6 szelet bacon
  • olaj

Elkészítés:

A gombák héját lehúzzuk, belsejüket kivájjuk, az így kapott csónakokat sós vízben 3 percig puhítjuk, majd kivesszük a vízből és félretesszük.

A gombabelsőt felaprítjuk, majd az olajon a hagymával, az apróra vágott májjal és a fűszerekkel együtt zsírjára sütjük. Ha kihűlt, elkeverjük a nyers tojással, a morzsával, és ezt a masszát a gombákba töltjük.

A gombát belecsavarjuk egy-egy szelet baconbe, és kiolajozott sütőben kb. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Krumplipürével tálaljuk.

Neked ajánljuk