Töltött gömb cukkinik

Töltött gömb cukkinik

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db gömb cukkini
  • 20 dkg darált sertéscomb vagy csirkemell
  • 2 db tojás
  • 1 marék rizs
  • bors
  • vegeta
  • 1 diónyi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kókusz zsír

Elkészítés:

A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk, hogy ne billegjen (talpat vágunk). A kivájt részt félre tesszük, mert felhasználjuk a töltelékhez.

A cukini „hajókat” sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegetával, és állni hagyjuk. A kókuszzsírt feltesszük melegedni, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, majd belekeverjük a darált húst is, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül.

Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kivájt belsejét, amit kockára vágtunk, és pár percig tovább pároljuk.

Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst, és egy felvert tojást, majd jól összekeverjük. Megtöltjük vele a cukkiniket, amiket egy kókuszzsírral kikent tepsibe rakunk.

A tejfölt egy tojással elkeverjük, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal, aminek a tetejére kevés zsemlemorzsát szórunk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha a töltelékből maradt, akkor azt muffin formába tesszük és a cukkinikkel együtt sütjük meg.

Neked ajánljuk