Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

a hozzávalók csirkecombonként értendők:

  • 1 db nagyobb csirkecomb
  • 2 db csirkemáj
  • 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt vöröshagyma
  • 1 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • bors
  • majoránna
  • 1 zsömle
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkecomb felső részéből éles késsel kivágjuk a csontot és szép óvatosan, az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt úgy, hogy az egyik szélén zárva maradjon. Besózzuk és elkészítjük a tölteléket.

A csirkemájat lehártyázunk. A libazsíron fedő alatt, megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a lehártyázott csirkemájat. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, majorannával és 6-7 percig előpároljuk.

Megfőzzük a tojásokat, villával összetörjük, hozzáadjuk a jól kinyomkodott, áztatott zsömlét, a nyers tojást és az összevágott petrezselyemzöldet.

A megpárolt májat apró kockára vágjuk, majd minden hozzávalót összedolgozunk. Ezt a masszát jó szorosan betöltjük a comb bőre alá, melynek végét hústűvel zárjuk le.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a tetején elosztunk 1 kávéskanál libazsírt (ettől szép piros színt fog kapni) és lefedve, légkeveréses funkción, fél órán keresztül sütjük. Ezután levesszük róla az alufóliát, és a körülötte lévő zsírral időnként meglocsolva szép pirosra sütjük. (Fél langyosan szépen tudjuk szeletelni, mivel a csontot kivettük a comb felső részéből.)

Neked ajánljuk