Töltött csirkecomb vegyes körettel

Töltött csirkecomb vegyes körettel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A csirkecombhoz:

  • 6 db csirkecomb
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprikakrém
  • gulyáskrém
  • olaj

A körethez:

  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg brokkoli
  • 15 dkg margarin
  • kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Megdinsztelem a finomra vágott hagymát, hozzákeverem a darált húshoz, a kinyomkodott tejbe áztatott zsemléhez, a tojáshoz, a sóhoz, a borshoz, az 1 gerezd reszelt fokhagymához, a paprikakrémhez, és a gulyáskrémhez, végül az egészet laposan összedolgozom.

A csirke bőre alá töltöm a tölteléket, majd kívülről egy kevés sót szórok rá. Tepsibe rakom, vizet öntök alá, és a sütőben megpárolom, majd pirosra sütöm 170 fokon, 90 perc alatt.

Közben kifőzöm a rizst, a burgonyát, és a brokkolit (külön-külön). Egy serpenyőben olvasztok vajat, belerakom a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd összekeverem a puha zöldségekkel.

Neked ajánljuk