Töltött-bundás gombafejek egri mártással

Töltött-bundás gombafejek egri mártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csiperkegomba
  • 60 dkg kacsamáj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg besamelmártás
  • 1 dl konyak
  • 1 db citrom
  • szurokfű
  • szerecsendió
  • fehér bors

A bundázáshoz:

  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Az egri mártáshoz:

  • 1,5 kg csiperkegomba
  • 60 dkg kacsamáj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg besamelmártás
  • 1 dl konyak
  • 1 db citrom
  • szurokfű
  • szerecsendió
  • fehér bors
  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 2 dl barnamártás
  • 1 dl Egri bikavér

Elkészítés:

A gombákat citromos, sós vízben főzöm 5 percet, leszűröm.

Az előre megsütött, áttört májat, vajjal, besamellel, konyakkal keverem, ízesítem.

Ezzel töltöm a lehűlt gombafejeket, utána lisztbe, felvert tojásba, morzsába forgatva panírozom.

Forró olajban kisütöm őket, aranybarnára.

A mártáshoz a barnamártást bikavérrel bolondítom, átforralom, majd tálalom vele a gombákat.

Hasonló receptek