Tojásos galuska

Tojásos galuska

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy mangalica zsír
  • 30 dkg liszt

Elkészítés:

A lisztbe beleütünk egy tojást, csípet sót, és annyi vizet, hogy lágy galuska tészta legyen, összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon a tésztát, mert kemény lesz.

Forrásban lévő bő, sós vízbe apró galuskákat szaggatunk. Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük.

Ezután forró zsírra tesszük, jól elkeverjük, és a 4 felvert tojást ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, addig kevergetjük, amíg a tojás kezd szilárdulni. Rezgősre sütjük, hogy ne száradjon ki.

Neked ajánljuk