Többsajtos karfiolkrémes tészta

Többsajtos karfiolkrémes tészta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol rózsáira szedve
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 evőkanál Rama Culinesse folyékony pálmavaj
  • 20 dkg Rigattone tészta vagy hasonló
  • 1-2 dl főzőlé
  • 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 marék márványsajt vagy Gorgonzola (aki szereti)
  • 2 evőkanál reszelt Gouda sajt
  • 5 dkg Mozzarella sajt
  • 1 mokkáskanál szerecsendió reszelve
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A karfiol rózsákat megmossuk, lecsepegtetjük, és forró vajon serpenyőben átfuttatjuk. Felöntjük tejjel és tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk és 40 perc alatt puhára főzzük. Rama folyékony vajat teszünk hozzá, és késes aprítóban péppé zúzzuk.

A tésztát sós lobogó vízben al dentére főzzük, majd a főzőléből 2 dl-t kiveszünk, és félretesszük.

A többit leszűrjük, és a serpenyőbe visszaöntött karfiolkrémbe öntjük a tésztát. Jól elkeverjük, majd a reszelt sajtokat is hozzákeverjük felváltva a főzőlével. Utána ízesítjük még szerecsendióval, esetleg sóval, lehet fokhagymaporral is. (A serpenyő olyan legyen, hogy sütőben is lehet használni. Az enyém levehető fülű is.)

Ezután ha a sajtos karfiolos tésztát elkevertük, a tűzhelyről levesszük, megszórjuk még reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk