Tepsis sertéskaraj

Tepsis sertéskaraj

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet, egyenként kb. 8 dkg-os sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 húsos paradicsom
  • 2 dl fehérbor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk.A fokhagymát vékonyra vágjuk, a metélőhagymát pedig apróra.mindkettőt az olajba keverjük.

A karajokat a fűszeres olajjal megkenjük, és letakarva 1 éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap egy tepsibe fektetjük és borral meglocsoljuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd héját lehúzzuk róla, a szemeket félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra szeljük. Egyenletesen a húsra szórjuk, majd közepesen forró sütőben kb. 25 percig sütjük.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk