Tepsis karaj burgonyával és édesköménnyel

Tepsis karaj burgonyával és édesköménnyel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 krumpli
  • 4 édesköménygumó
  • 4 paprika
  • aszalt paradicsom
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 6 dl szárnyas alaplé
  • 6 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A húst enyhén klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát szórjuk meg sóval és őrölt borssal.

A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Az édesköményt tisztítsuk meg, majd szintén vágjuk fel cikkekre.

Egy tepsibe öntsük bele az olívaolajat, és a közepén helyezzük egymásmellé a hússzeleteket. Ezután tegyük a hús köré a cikkekre vágott krumplit, az édesköményt, az ízlés szerint feldarabolt paprikát, és az aszalt paradicsomot.

Szórjuk rá héjastul a fokhagymagerezdeket és ízlés szerint friss kakukkfűágakat, végül öntsük alá a szárnyas alaplevet.

Ezután a tepsit fedjük le alufóliával, majd helyezzük előmelegített sütőbe. Közepes hőfokon kb. 1 óra alatt pároljuk puhára.

Amikor már a hús és a zöldségek is puhára párolódtak, vegyük le az alufóliát, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük készre.

Neked ajánljuk