Tepertős töltött tészta lilakáposztával

Tepertős töltött tészta lilakáposztával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt (lehet gluténmentes is)
  • 3 db tojás
  • 25 dkg libatepertő
  • 1 kávéskanál mustár
  • 5 csepp chiliszósz (ha csípőset akarunk)
  • 1 evőkanál libazsír

A párolt káposztához:

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evókanál olaj
  • 3 evőkanál almaecet, ízlés szerint
  • 1 kávéskanál köménymag
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítés:

Elkészítés: 1. A burgonyát héjastól feltesszük főni. Amikor már forr a víz, beleteszünk 1 kávéskanál sót, és puhára főzzük. Só nélkül hamarabb felforr a víz. Leöntjük a forró vizet, a héjat óvatosan lehúzzuk (a krumpli forró), krumplitörővel finomra törjük, hűlni hagyjuk.

2. A libatöpörtőt húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a mustárt, és ízlés szerint borsozzuk. Aki csípősen szereti, belekeverhet chiliszószt.

3. A kihűlt áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Könnyű tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és 12 x 8 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A téglalapok elejére 1-1 kiskanálnyi töpörtőkrémet teszünk, és hengeresen feltekerjük. A végeit benyomkodjuk, mint a töltött káposztának.

4. Lobogó forró vízben kifőzzük. A kész tésztát tálra tesszük, és forró libazsírral enyhén megkenjük.

5. A párolt káposztához a káposztát megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és vékonyan felszeleteljük.

6. Rozsdamentes fazékba tesszük, ráöntjük az olajat, és pirítani kezdjük. Pirítás közben belekeverjük a köménymagot és a sót. Amikor már majdnem megpirult, belekeverjük a cukrot, és kavargatás közben enyhén karamellizáljuk. Belekeverjük az almaecetet, és lefedve készre pároljuk. Ízlés szerint beállítjuk a cukor-ecet egyensúlyt.

7. A kifőtt töltött tésztát a párolt lilakáposztával együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk