Tepertős kiflik

Tepertős kiflik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kovászhoz:

  • 4 dkg élesztő
  • 3 ek. liszt
  • 1 mk. cukor
  • 1 pohár langyos víz

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek. krumplipehely
  • 1 ek. olvadt zsír
  • 1 dl fehérbor
  • tejföl
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 35 dkg tepertő
  • bors

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1 ek. olvadt zsír

Elkészítés:

A kovász alapanyagait összekeverem és hagyom felfutni.

Utána összedolgozom alaposan a tészta hozzávalóival, hogy közepes állagú legyen.

Liszttel szórva, letakarva kelesztem 1 órát.

Kissé átgyúrva 1 centi vastagra nyújtom és borsozott, darált tepertővel kenem le.

Utána meghajtom a tésztát és további fél órát kelesztem.

Ezt megcsinálom még kétszer.

4 felé veszem a tésztát és mindegyiket körré nyújtva lekenem olvasztott zsírral és felcikkezem.

A kifliket feltekerem és felvert tojással lekenem, majd forró sütőben készre sütöm.

Hasonló receptek