Teljes kiőrlésű kifli

Teljes kiőrlésű kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • fél csomag élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet cukor

a tetejére:

  • szezámmag
  • lenmag
  • tökmag

Elkészítés:

A liszteket belemérjük egy tálba, és belekeverjük a sót. A tejet külön meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, elkeverjük, a lisztes tálba öntjük. Alaposan elkeverjük, majd a puha vajat is hozzáadjuk, és rugalmas, sima felületű tésztát dagasztunk belőle. (Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés tejet, hiszen a teljes kiőrlésű liszt több nedvességet vehet fel.) Meleg helyen, letakarva kb. 45 percig kelesztjük.

Deszkára borítjuk, majd kerek, vékony lappá nyújtjuk. A tésztát nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A cikkeket az alapjuktól a csúcsuk felé feltekerjük, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ezután kevés tejjel lekenjük a kiflik tetejét és magvakkal szórjuk meg.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. fél óra alatt (sütő függő!) ropogósra sütjük a kifliket.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek