Tejszínkrémes-karamellás süti

Tejszínkrémes-karamellás süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 db tojás
  • 9 ek. víz
  • 9 ek. liszt
  • 9 ek. darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor

A cukormázhoz:

  • 30 dkg cukor

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

A mázhoz:

  • fehércsokoládé
  • étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztalapokhoz 9 tojásfehérjét kemény habbá verek 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel, majd belekeverem a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót.

A masszát 3 részre osztom, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.

A cukormázhoz 30 dkg cukrot karamellizálok, és rákenem a 2 megsült és kihűlt lapra.

A krémhez 7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzöm.

25 dkg vajat kikavarok 20 dkg porcukorral, és összevegyítem a kihűlt pudinggal.

A krémet rákenem a 2 karamelles lapra, egymásra helyezem őket, majd befedem a harmadik lappal. Egy vágódeszkára nehezéket helyezek, és ezzel kb. 1 órán át préselem a süteményt.

A tetejére megolvasztom a kétféle csokoládét, ezzel vonom be és díszítem.

Neked ajánljuk