Tejszínes pudingos csokoládétorta

Tejszínes pudingos csokoládétorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 6 egész tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál holland kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 3 evővőkanál kristálycukor
  • *
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl hideg cukrásztejszín
  • a díszítéshez:
  • étcsokoládé forgács

Elkészítés:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és a cukorral. A sárgájához hozzáadjuk a vizet, az olajat, a narancslevet, a barna cukrot, a kakaót és az olvasztott vajat, majd habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a sütőporos lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból keveset kiveszünk, azzal fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot, vigyázva, hogy ne törjük össze. A masszát 22-24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt torta formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Amikor a piskóta kihűlt, vízszintesen 3 lappá vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és mielőtt összekevernénk a vaníliás pudinggal egy csillag csöves habzsákba kiszedünk belőle a díszítéshez.

A krémhez a 2 dl tejet a cukorral felforraljuk, majd a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral és a vaníliás cukorral besűrítjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a felvert tejszínt a simára keverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat. A tetejét bevonjuk tejszínnel és habrózsákkal díszítjük. A torta tejét csokoládé forgáccsal szórjuk meg, majd a hűtőbe tesszük dermedni legalább 2 órára.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk