Tejszínes ponty

Tejszínes ponty

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • bors
  • 3-4 szál zöldhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tejszín
  • vaj
  • 60 dkg pontyfilé
  • 1 db répa
  • 1 db fehérrépa

Elkészítés:

Elkészítés:

Öblítsük le a halat, majd töröljük szárazra! Sózzuk, borsozzuk. Vágjuk 6 egyenlő részre!

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, majd tegyük bele a pontyot! Kockázzuk fel a zöldségeket és a hagymát!

Forrósítsunk fel kis vajat, és pároljuk meg benne a hagymát és a zöldségeket! Keverjük össze a zöldséglevest a tejszínnel, és öntsük a párolt zöldségekre! Főzzük még 2 percig, ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hozzá a citromlevet!

Öntsük a mártást a halra, és süssük meg az egészet előmelegített sütőben 20 perc alatt!

Hasonló receptek