Tejszínes őszibarackleves vegyes gyümölccsel

Tejszínes őszibarackleves vegyes gyümölccsel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg őszibarack összevágva
  • fél citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • fél csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (Gála)
  • 2 dl tej
  • *

levesbetétnek:

  • bogyós gyümölcsök
  • őszi és sárgabarack ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott kimagozott barackot összeturmixoljuk a cukorral és pár csepp citromlével (hogy ne barnuljon meg). Használhatunk botmixert vagy turmixgépet is ehhez a művelethez.

Hozzáadjuk a tejet és a pudingport, amivel csomómentesre keverjük. Végül a tejszínnel lazítunk, krémesítünk rajta. Ízlés szerint adhatunk még hozzá reszelt citromhéjat és vaníliát is.

Beletesszük az ízlés szerinti gyümölcsöket és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Nyugodtan használhatunk mirelit bogyós gyümölcsöket is.) Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot és gyümölcsöket tehetünk a tetejére.

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk