Tejszínes-Oreós palacsinta

Tejszínes-Oreós palacsinta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csésze sima liszt
  • 2 csésze (500 ml) tej
  • 3 tojás
  • olaj
  • 300 ml zsíros tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 250 g Orao keksz, apróra tördelve

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tojást habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük tovább, amíg csomómentes tésztát nem kapunk.

Merőkanállal tésztát öntünk a serpenyőbe és 2-3 percig sütjük, amíg az alja aranysárga nem lesz. Ezután megfordítjuk és kb.1 perc alatt készre sütjük. Egy tányérra áttesszük és lefedjük. Ugyanígy sütjük ki a többi palacsintát is.

A tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük az apróra tördelt kekszet.

A palacsintákat félbe hajtjuk, ráhalmozunk az egyik feléra a kekszes krémből, majd ráhajtjuk a másik felét. A maradék porcukorral meghintve tálaljuk.

Ízlés szerint fagylalttal vagy jégkrémmel tálalva tovább gazdagítható.

Neked ajánljuk