Tejszínes krumpli spenótos pulykavagdalttal

Tejszínes krumpli spenótos pulykavagdalttal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált pulykahús
  • 2 főtt tojás
  • 2 tojás
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg friss parajlevél
  • zsemlemorzsa
  • 1 ek. olaj

A körethez:

  • 70 dkg héjában főtt burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 5 szál oregánó

Elkészítés:

A darált pulykahúst keverőtálba teszem, hozzáadom a megtisztított és felaprított tojást, a friss tojásokat, sózom, borsozom és a zúzott fokhagymával együtt összekeverem. A megmosott, leszárított parajlevelet éles késsel ujjnyi vastag csíkokra metélem, a vagdaltmasszához adom, jól összedolgozom, és annyi zsemlemorzsát szórok bele, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy húsmasszát kapok.

Ezután olajozott alufóliára 30 centis csíkban rászedem, eligazítom, hogy egynemű legyen, majd szorosan felcsavarom, és a két végét szaloncukor-szerűen elcsavarom. Végül tepsibe téve, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.

Ha elkészült 15 percet pihentetem, kibontom a fóliából és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom.

Közben a körethez a meghámozott héjában főtt burgonyákat félujjnyi vastag karikákra szeletelem. A tejszínt magasfalú serpenyőbe öntöm, felforralom, beleteszem a burgonyaszeleteket, és sóval, borssal, az aprított oregánóval ízesítem. Közepes tűzön kb. 6 perc alatt megpárolom úgy, hogy a szaftja kicsit besűrűsödjön.

Tálaláskor a spenótos-tojásos pulykavagdaltat a tejszínes burgonyával körítem.

Neked ajánljuk