Tejszínes hagymaleves

Tejszínes hagymaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 marhahúsleves-kocka
  • olívaolaj
  • 3 babérlevél
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 l víz
  • kevés keményítő
  • bors
  • majoránna
  • őrölt szerecsendió

A tálaláshoz:

  • reszelt trappista sajt
  • fokhagymás olajjal pirított zsemlekockák
  • snidling

Elkészítés:

Tisztítsd meg a hagymákat, vágd őket vékony félkarikákra. A pórét is tisztítsd meg, karikázd fel.

Dinszteld meg a vöröshagymát, félidőben add hozzá a pórét, és ha már összeesett, öntsd fel vízzel, add hozzá a leveskockákat, a babérlevelet, a borsot, egy csipet majorannát, őrölt szerecsendiót és ha még kell, akkor sót is.

Addig főzd, amíg a hagyma meg nem puhul. Habard be a lisztes tejszínnel, forrald át.

Tálaláskor a tányérokba szórj reszelt sajtot, és pirított zsemlekockákat, majd erre merd rá a forró levest. A tetejét hintsd meg apróra vágott snidlinggel.

Neked ajánljuk