Tejszínes gombócleves

Tejszínes gombócleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúlapocka
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 zellergumó
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors

A gombóchoz:

  • 30 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vajon a hagymát megdinsztelem, majd rárakom a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a zöldségeket is, és felöntöm vízzel. Sóval, fehérborssal, ételízesítővel ízesítem.

A burgonyát krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a tojást, a lisztet, a sót, a petrezselyemzöldet, és összegyúrom.

Ha a hús már megpuhult, gombócokat formálok a tésztából, és a forrásban lévő leveshez adom. Mikor a gombóc is megpuhult, liszttel elkevert tejszínnel behabarom. Ha újra felforrt, hozzáadom a citromlevet.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk