Tejszínes-fokhagymás csirke

Tejszínes-fokhagymás csirke

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • kb. 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

A körethez:

  • 6 nagyobb burgonya
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és pirospaprikás lisztbe forgatjuk.

Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, hogy legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet, aláöntünk kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt és készre pároljuk.

A körethez a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben éppen csak puhára főzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük. Egy hőálló tálba rakjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejüket és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Forró sütőben átmelegítjük és a hús mellé kínáljuk.

Neked ajánljuk