Tejszínes-fahéjas szilvaleves

Tejszínes-fahéjas szilvaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 0,5 dl tejszín
  • 1 kg szilva
  • 1 l tej
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • citromlé
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • ízlés szerint rum
  • tejszínhab díszíteni

Elkészítés:

Fél liter vízben belerakjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd leszűrjük. Cukorral, sóval ízesítjük, és a kimagozott, feldarabolt szilvát beletesszük, majd felfuttatjuk. A pudingport a tejjelcsomómentesre keverjük,, tejszínnel dúsítjuk. Citromlével, kis rummal pikánsabbá tehetjük ízlés szerint.

Elkészülése után hagyjuk kuhülni,tejszínhabbal tálaljuk

Hasonló receptek