Tejszínes csoki mousse

Tejszínes csoki mousse

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 150 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 360 ml vaníliás joghurt
  • (vagy natúr joghurt
  • fél-egy vaníliarúd kikapart
  • belsejével és édesítő szerrel
  • ízesítve)
  • 1 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál zselatin por
  • 1 dl tejszín habbá verve
  • 300 g ricotta sajt

A tálaláshoz:

  • szeletelt eper

Elkészítés:

A csokoládét és 120 ml joghurtot egy hőálló, mikrózható edénybe teszünk. Fedő nélkül alacsony (kb. 30 %-os) teljesítményen 1-2 percig melegítjük, közben minden fél percben egy fém kanállal megkeverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.

A forró vizet hőálló pohárba tesszük, beleszórjuk a zselatint, és egy villával addig keverjük, amíg feloldódik. Kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a ricottát és a maradék joghurtot, és addig keverjük, amíg krémes lesz. Fokozatosan hozzáadjuk a csokoládés keveréket is, beleforgatjuk a tejszínt és simára mixeljük.

A csokoládé krémet 4 üvegpohárban vagy csészében elosztjuk, és a hűtőben pihentetjük legalább két órán át. Eperrel a tetején kínáljuk.

Neked ajánljuk