Tejszínes-boros csirkemell

Tejszínes-boros csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • őrölt fekete bors
  • 3 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 60 g vaj
  • 1 db finomra vágott vöröshagyma
  • 1 dl csirke alaplé (kockából is lehet)
  • 1,5 dl száraz fehérbor pl. olaszrizling
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 csésze bulgur

Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk.

Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, a húst a hagymával a vajban megpirítjuk. Húslevessel és borral felöntjük. Lefedve, lassú tűzön, kb. 25 perc alatt puhára dinszteljük.

Közben a bulgurt kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára pároljuk.

A mártáshoz lisztet a tejszínnel simára keverjük, kevergetve ráöntjük a húsra. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

A húst a bulgurral és ízlés szerint salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk