Tejszínes borjúpaprikás

Tejszínes borjúpaprikás

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg borjúcomb vagy hátszín
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom

a tálaláshoz: tejföl

Elkészítés:

A húst felkockázzuk. A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a húst, vagyis ugyanúgy készítjük, mintha pörköltet főznénk, csak az őrölt pirospaprikát kétharmad fővésnél tesszük hozzá. Ekkor ízesítjük a köménnyel is.

Ha megpuhult a hús, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, és jól kiforraljuk.

Köretnek apróra szaggatott galuskát kínálunk.

Neked ajánljuk