Tejfölös zöldbabfőzelék

Tejfölös zöldbabfőzelék

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 1,6 literhez:

  • 75 dkg zsenge vajbab tisztítva, darabolva
  • 2-3 babérlevél
  • kb. 3 púpozott ek. liszt
  • 3-4 ek. olaj
  • 1 mk. őrölt pirospaprika
  • 2-3 dl tejföl
  • kevés ecet
  • kevés cukor
  • 2-3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva

Elkészítés:

Főzzük puhára a zöldbabot sóval, és babárral.

Közben készítsünk a lisztből a zsiradékkal rántást, amiben rövid ideig megdinszteljük a fokhagymát. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg fűszerpaprikával, és miután átkevertük, rögtön adjuk hozzá a tejfölt, kikeverve azzal a rántást és még kb. 2 dl hideg vizet fokozatosan keverekjünk hozzá, hogy folyékony állagú maradjon. Az így kevert rántást a forrásban lévő főzelékhez adjuk, és kevergessük tovább az újra forrásig.

A lángot állítsuk takarékra, és pár percig főzzük tovább, majd fűszerezzük sóval, kevés ecettel, cukorral, a végén pedig petrezselyemmel, de azzal már nem főzzük.

Neked ajánljuk