Tejfölös sajtos pogácsa fekete szezámmaggal

Tejfölös sajtos pogácsa fekete szezámmaggal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db mokka cukor
  • 1 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • *

a tetejére:

  • a kenéshez egy felvert tojás
  • *

a szóráshoz:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db mokka cukor
  • 1 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • *
  • a kenéshez egy felvert tojás
  • *
  • 10 reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál fekete szezámmag

Elkészítés:

A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, belerakjuk a hideg margarint, összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A tetejét liszttel megszórjuk, majd konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük.

Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel beirdaljuk a tejét és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden pogácsát kézzel megsodrunk, így magasabb lesz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a fekete szezámmaggal. 20 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-30 perc alatt szép piros ropogósra sütjük.

Neked ajánljuk