Tejfölös karalábéleves

Tejfölös karalábéleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg levesbetét
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 2 db karalábé
  • 2 szál répa
  • 1 szál gyökér
  • 1 szál zellerzöld
  • 5 dkg margarin
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel a zöldségeket! A hagymát megpucoljuk, de egészben hagyjuk. Vágjuk a petrezselyem- és zellerzöldet apróra!

Dinszteljük meg a zöldségeket vajon! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Szórjunk rá pirospaprikát! Öntsük fel vízzel, majd főzzük félig puhára! Mielőtt teljesen puha lenne, beletesszük a tésztát, a zellerzöldet és a petrezselymet.

Keverjük el a tejfölt a liszttel, és habarjuk be a levest! Habarás előtt kivesszük a hagymát.

Neked ajánljuk