Tejfölös gombócleves

Tejfölös gombócleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2-3 db krumpli
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoranna
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A krumplit főzzük puhára vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükség lesz rá. A krumplit törjük össze, és hagyjuk kihűlni.

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel, és az olajon kezdjük el pirítani. Ezután nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, és engedjük fel a krumpli főzőlevével. Lassú tűzön főzzük.

A kihűlt tört krumplihoz adjuk hozzá a kolbászt, a petrezselyemzöldet, a lisztet és a fűszereket. Jól dolgozzuk össze, hogy formázható masszát kapjunk belőle. Vizes kézzel kis gombócokat csinálunk, majd óvatosan tegyük bele a levesbe, és kb. 10 percig főzzük.

A tejfölt egy kevés levessel keverjük simára, majd amikor a gombócok megfőttek, állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.

Neked ajánljuk