Tejfölös gombapaprikás

Tejfölös gombapaprikás

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl só
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 1 teáskanál Erős Pista (el is hagyható)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra, a bacont és a gombát ízlés szerinti méretűre vágjuk. (Én a bacont apró kockákra vágtam, a gombát vékonyan felszeleteltem.) Egy edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a bacont és elkezdjük sütni. Amikor már kezd világos színt kapni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, majd alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és a pirospaprikával. Közben többször megkeverjük, amíg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. (Nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!)

Az edény tetejét félig fedjük le, majd addig pároljuk, amíg a gomba félpuhára párolódik. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, majd addig pároljuk, amíg a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik.

Ameddig a gomba fő, elkészítjük hozzá ízlés szerint a köretet. (Én galuskát főztem, de illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a tarhonya is.)

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk