Tátra-szelet

Tátra-szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • 3 dl víz
  • 25 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 7 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj

A habhoz:

  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 1,5 dl víz
  • 2 csomag tejszínhabpótló
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • olvasztott csoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Forraljunk fel 3 deci vizet 25 deka vajjal! Keverjük bele a lisztet, és melegítsük tovább! Folyamatosan keverjük! Hűtsük langyosra, majd keverjük bele egyenként a tojásokat! Hagyjuk 20 percet pihenni! Süssük ki a tésztát 2 lapban!

Töltelék:

A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. Keverjük bele a vajat is!

Hab:

A tejszínhabpótlót és a tejet kemény habbá verjük, majd 1,5 decit forró vízben feloldjuk a zselatinport. Kihűlés után a tejszínhabhoz keverjük. Csak az összeállítás előtt keverjük ki!

Kenjük meg az egyik megsütött tésztalapot a pudingos krémmel, majd a habbal! Tegyük rá a másik lapot! Olvasszunk a tetejére csokit!

Neked ajánljuk