Tárkonyos-tejszínes gombaleves

Tárkonyos-tejszínes gombaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • tárkonylevél
  • őrölt bors
  • kb. 1 evőkanál citromlé
  • csipet cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • aprótészta

Elkészítés:

Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom.

Felhevített vajban a zöldségeket a hagymákkal megpárolom. Rádobom a gombát, sózom, borsozom, amikor a gomba összeesett, felengedem a húslevessel, kakukkfűvel, tárkonnyal ízesítem.

Amikor újraforr, belekeverem a tejszínt és a citromlevet, csipet cukrot adok hozzá, és kis maréknyi száraztésztát dobok a levesbe, együtt lassan addig főzöm, ameddig a tészta megpuhul.

Hasonló receptek