Tarjás rakott burgonya

Tarjás rakott burgonya

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 6 db tojás
  • 30 dkg füstölt-főtt tarja
  • 5 dkg vaj
  • A

szószhoz:

  • 2 db tojás
  • 7 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint

A tetejére:

  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, és mindegyiket megtisztítjuk. Egy kisebb teflonbevonatú tepsit vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk. Az alját a karikára vágott burgonyával kirakjuk, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás. A főtt tarját kis kockákra vágjuk a tojásokra.

A tejfölt a két nyers tojással, sóval és borssal összekeverjük, és az így kapott öntet felét ráöntjük a húsra. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja, végül a maradék burgonya karikák következnek. Leöntjük a szósz másik felével, úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle.

Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük addig, amíg szépen megpirul a teteje. Ezután morzsával megszórjuk a tetejét, vajdarabkákat teszünk rá, és a beirdalt szalonnát elosztva a tetején néhány percre visszatesszük a sütőbe.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be.

Neked ajánljuk