Szűzérmék gránátalmás csatnival

Szűzérmék gránátalmás csatnival

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vörös balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál indiai fűszerkeverék
  • 1 db lilahagyma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 db gránátalma
  • 1 db narancs
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 50 dkg szűzérme
  • olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk ujjnyi vastagra a szűzérméket! Forgassuk meg őket a gyömbérrel elkevert fűszerkeverékben! Süssük oldalanként 2 percet forró olajon! Takarjuk le alufóliával, miután kiszedtük az olajból!

Öntsük a visszamaradt olajra a mézet és a cukrot! Amikor kezd karamellizálódni, tegyük bele a lilahagymát, a fahéjat, a narancsot és a balzsamecetet!

Ha a narancs és a hagyma összeesett, szórjuk bele a gránátalmamagokat! Forrás után forgassuk bele a húsokat!

Neked ajánljuk