Szőlővel sült kacsacomb majorannás krumplival

Szőlővel sült kacsacomb majorannás krumplival

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 15 dkg fehér szőlő
  • 15 dkg piros szőlő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 4 szál friss majoránna
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

A kacsacombokat sózom, borsozom, áttört fokhagymával, aprított rozmaringgal dörzsölöm.

Kisütöm mindkét felüket szép pirosra.

Tepsibe teszem, bőrös felével lefele, majd a zsiradékával locsolom, bort és 1 dl vizet öntök alá.

Fólia alatt sütöm 180 fokon 1-1,5 órát.

Utána mellérakom a szőlőszemeket és további 20-30 percet sütöm.

A körethez megfőzöm a krumplit és vajon futtatott majorannával forgatom össze és ezzel tálalom a húst.

Neked ajánljuk