Szőlőszemes rózsák

Szőlőszemes rózsák

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 24 darabhoz:

A tésztához:

  • 20 dkg süteményliszt
  • 5,5 dkg finomra őrölt mandula
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db tojás

A töltetlékhez:

  • 12 db szőlőszem
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 10 dkg ricotta
  • 2 ek. vaníliával kevert porcukor

Elkészítés:

A rózsaformákat kikenjük 1 dkg hideg vajjal és hűtőben hagyjuk.

A tésztához lisztet, mandulát, cukrot összevegyítünk, majd kis darabokban a maradék vajat adagoljuk hozzá, nagy csipet sóval ízesítjük.Felvert tojással tésztává állítjuk össze és kinyújtjuk 3 evőkanálnyival kilisztezett felületen 2 mm vékonyra.

A formákkal kiszaggatjuk, kibéleljük, aljukat kicsit megszurkáljuk és 1 órát hagyjuk állni hűtőben.175 fokon sütőben megsütjük 12-15 perc alatt.Hagyjuk hűlni, majd kivesszük a formákból.

Felverjük a tejszínt félkeménnyé, ricottát rakunk bele és vanlíliás porcukorral tovább habosítjuk 2 percig.Belekanalazzuk a kosárkákba és tetejükre 1-1 szőlőszemet rakunk.

Neked ajánljuk