Szőlős-mascarponés torta

Szőlős-mascarponés torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 5 dkg liszt
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk. vaníliaaroma
  • 25 dkg szőlő

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és beletesszük egy hullámos szélű tepsibe, hogy a széle kilógjon. Hűtőbe tesszük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A mascarponét összekeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával. Utána ráöntjük a tésztára, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk megmosott, félbevágott szőlőszemekkel, és a tészta szélét ráhajtjuk.

180 fokon készre sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk