Szőlős csirkeragu kuszkusszal

Szőlős csirkeragu kuszkusszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg rozé szőlő
  • 25 dkg fehér szőlő
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl apró szemű kuszkusz

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szőlőket leszemezzük, megmossuk, ha túl nagyok a szemek, félbevágjuk.

A vöröshagymát mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig sütjük. Félig felöntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, és közepes tűzön, kb. 30 perc alatt háromnegyed puhára pároljuk. Ízlés szerint pikánsabbá tehetjük 1-2 apróra vágott chilipaprikával.

Ekkor hozzáadjuk a szőlőt, a kuszkuszt, összekeverjük, és lefedve, kis lángon kb. 8 perc alatt készre pároljuk. (Aki szaftosabban szereti a kuszkuszt, öntsön hozzá 1,5 dl forró szárnyas húslevest és úgy párolja készre.) Húsvillával fellazítjuk és forrón tálaljuk.

A kuszkusz nem más, mint búzatöret, durva dara. Sokféle felhasználása lehetséges, kitűnő salátákba, köretnek is remek pl. rizs helyett, de jól harmonizál a zöldségekkel is!

Hasonló receptek